Ääniherkkyys, äänestäminen ja lemmikkijuttuja

Välillä minua harmittaa oman lapsen puolesta. En kuitenkaan halua olla se hankala vanhempi, joka ei hyväksy mitään, mitä lapsen opettajat tekevät tai jättävät tekemättä. Nyt kuitenkin ajattelin kirjoittaa Wilma-viestin, siis ystävällisen.

Naakan eräs nepsy-piirre on ääniherkkyys. Hän ei siedä yhtäkkisiä kovia ääniä. Pienten lasten itku julkisilla paikoilla on välillä hankala, samoin erilaiset työkoneiden äänet. Luulisin, että hän tuntee ne moninkertaisesti kovempina kuin useimmat.

Perjantaina englanninkokeen aikana oli porattu seinän takana. Naakka tuli kotiin ärsyyntyneenä ja onnettomana. Hän sanoi, että ei juuri yhään pystynyt keskittymään kokeeseen. Kysyin, että eikö siellä ole kuulosuojaimia (jokaisessa nykykoulussa tuntuu olevan monesta eri syystä).
Naakka vastasi, että kyllä heillä on. Nopeimmat veivät ne. 

Joo-o, luokassa on varmaankin muitakin samasta ongelmasta kärsiviä. Naakan piirteet ovat kuirenkin ryhmän aikuisten tiedossa. Ei pitäisi olla niin, että koulun normihälystä kuormittuvalle lapselle ei löydy kuulosuojaimia, koska hän ei ole tarpeeksi nopea. 

Vältän yleensä sellaisista asioista kirjoittamista, jotka lapseni voivat kokea epämukavina julkaista. Nyt kerron lyhyesti ja ytimekkäästi, että perjantai-iltana Naakka sai oikein mittavan raivarin. En itse meinaa aina jaksaa niitä, mutta pakkohan se on.

Kirjoitan Wilma-viestin, jossa pyydän lyhyesti ja ytimekkäästi Naakan tilanteen huomioimista.

Nyt sunnuntaihin mennessä on rauhallinen tunnelma. Molemmat lapset haluavat mukaan äänestämään, joten se suoritetaan tänään :) Täytyy vain muistaa se äänestettävän numero oikein. Eduskuntavaaleissa onnistuin unohtamaan :D 

Näissä vaaleissa äänestetään kolmatta presidenttiä, jota olen itse ollut mukana äänestämässä. Vaaleja on takana useammat, koska kausia on kahdella edellisellä presidentillä ollut kaksi. Vaaleista näyttää tulevan mielenkiintoiset.

Hoidin eilen sauvasirkkojen terraarion. Kato on hieman käynyt, ja nyt sirkkoja (kaikki keskenkasvuisia) näyttää olevan neljä. Jos nyt joku saavuttaisi täysi-iän ja -koon, niin olisi pitkästä aikaa mukavaa. Salaatti ainakin maistuu.

Akvaariossa saadaan välillä juhlaruokaa...yleensä viikonloppuna. Pakastetoukat ovat lihansyöjien suurta herkkua. Kuvassa toukkakasa meni uppopuun alle. Mustatetra, kardinaalitetra ja tällä kertaa myös pandamonninen ovat innokkaimpien joukossa :) 

PS. Erityispiirteiden kanssa tunnen välillä olevani todella neuvoton enkä tiedä, mitä tehdä. Todellisuudessa tiedän kyllä jo varsin paljon. Se on vain se väsymys...

PPS. Minusta on mukavaa, että lapset ovat kiinnostuneita äänestämisestä. He pääsevät mielihyvin mukaan, ja äänestyskahveilla on tietydsti pakko käydä.

PPPS. Kuvan akvaario kaipaa vedenvaihtoa ja putsausta. Se olisikin vuorossa tänään.





 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe