Kokonaan integroitu työelämään

Kun Naakka sai muutama vuosi sitten erityisen tuen päätöksen nepsypiirteiden aiheuttaman kuormituksen takia, hänen papereissaan luki: integroitu kokonaan yleisopetukseen. Olin siitä hivenen närkästynyt - luokkakaverit ovat yleisopetuksessa, mutta Naakka on, öö, integroitu sinne :D

Selvisin tästä älyttömästä virkakielen kukkasesta samalla tavalla kuin Naakan syntymän jälkeisestä isyyden tunnustamisesta, jossa minun piti vakuuttaa Naakan isälle + miesoletetulle sosiaalityöntekijälle, etten ole harrastanut seksiä erään vuoden 2012 kuukauden aikana toisen miehen kanssa (naisista ei kysytty) - onneksi käytäntö muutettiin ennen kuin asia tuli ajankohtaiseksi Touhin aikana...

No, integraatio yleisopetukseen on onnistunut varsin hyvin Naakan kohdalla, joten se siitä ;) 

Keksin myöhemmin soveltaa integraatio-termiä itseeni. Minulla on pakko-oireinen häiriö, joka aiheuttaa minulle ajoittain varsin isoja ongelmia pakkoajatusten muodossa. Onnekseni (kai) minut on nyt kuitenkin integroitu kokonaan työelämään :D 

Integraatiosta ei ole kamalasti puhuttu. Ilmeisesti homma toimii, kun minulla on sopiva lääkitys ja reippailen itseni terapiaan kerran viikossa.

Koska kehonikin reistailee, integraationi on varmaankin kaksinkertainen. Yritän kuntouttaa myös fyysistä puoltani, ja siinä sivussa elää myös ns. normaalia perhe-elämää. 

Luokittelut ovat samalla huvittavia, samalla kamalia. Tuntuu, että ovat olemassa "normaalit" ihmiset ja me muut. Normaalit ovat tehokkaita yhteiskunnan jäseniä ja me muut pyrimme siihen. 

Kuitenkin, koska joudun kuntouttamaan itseäni ja prosessoimaan mieleni toimintaa jatkuvasti, katson olevani harjoituksen kautta varsin kyvykäs niin psyykkisessä kuin fyysisessä itsetuntemuksessani. Sehän on oikeasti ihan valtava voimavara!

Harmillista vain on, että se ei ole millään tavalla näkyvä. Tunnustusta siitä ei ainakaan saa. En usko, että olen esimerkiksi terveydenhuollon vinkkelistä mitenkään erityisen tehokas yksilö. 

Osaisinkohan tänä viikonloppuna olla ylpeä itsestäni...edes osan aikaa? Se on uskoakseni yrittämisen arvoista.

Mukavaa viikonloppua!



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe