Matkahaaveita ja idätystä

Minulla on haave, että pääsisimme kesälomamatkalle pohjoiseen. Suunta ei ole "vetänyt" minua nuorempana, luultavasti siksi, että mielsin pohjoisen vain lasketteluturistien ilmansuunnaksi. Myöhemmin hokasin, että siellä voi tehdä muutakin.

Lasten kanssa on tehty nyt pohjoiseen yhteensä kolme asuntoautoreissua. Neljäs suuntaisi mahdollisesti Ruotsin ja Norjan puolelle. Näkisimme tuntureita ja vuoriakin, mikäli siis teemme pidemmän kuin viikon matkan.

Varsinkin Norjan puolella maiseman avaruus ja ilmavuus ovat upeaa ja samalla rauhoittavaa katseltavaa. Lapsille pohjoisen-reissu olisi mieluinen myös, vaikka Touhi haikaileekin uudesta matkasta Legolandiin ;) 

Olen jo myös aivan minimaalisesti alkamut pohtia puutarha-asioita. Edessä on paljon haasteita ja haluan siirtää pakollisten "peuraesteiden" pohdintaa myöhemmäksi. Haluaisin puutarhaani ainakin parsaa. Se ei kyllä tuota ensimmäisenä vuonna mitään.

Luulen että peurojen ja kauriiden vuoksi keittiöpuutarha kapenee entisestään. Minulla ei ole varsinaisesti mielessä mitään erityistä kukkalajiketta, jota haluaisin. Ehkäpä haluan lisätä nykyisiä lajeja. Lokakuussa istutin lisää narsisseja ja krookuksia, ehkä niistä ainakin osa nousee.

Puutarha on ja tuleekin olemaan visusti jään alla seuraavat kuukaudet. Aikaa pohtimiselle siis on. Puutarhaseuran jäsenmaksu ja multatilaus tulevat ajankohtaisiksi luultavasti kuukauden sisällä, osallistun mielelläni molempiin ;) 

Idätin pitkästä aikaa Mung-papuja. Luulin jo että pieleen menee ja että kuivatut pavut ovat jo liian vanhoja. Vielä mitä, noin viidentenä päivänä idätys onnistui ja purkin pohjalle viskaissuista pavuista tuli reilu jälkiruokakulhollinen ituja.

Yllätyin, kun Naakka tykkäsikin niistä. Sanoi, että näissä on jotakin sellaista makua kuin kesäisissä palkoherneissä. Jaoimme Naakan kanssa kulhollisen. Naakka on yleensä oikein nirso kaikelle uudelle, mutta ehkä hänkin on alkanut tulla hieman ennakkoluulottomammaksi.

Minä en oikeastaan ole patistanut lapsia laajentamaan makumaailmaansa. Kumpikin, varsinkin isompi, menee vain paniikkiin moisesta. Nyttemmin molemmat rakastavat esimerkiksi Butter Chickeniä ja karjalanpaistia :D 

Minä suunnittelen vispipuuron tekoa. Suunnittelen, koska olen joutunut keuhkojeni takia jälleen hidastamaan elämääni. Perjantaina suunnitelmani oli valmistaa tonnikalapasta -valmistin sen eilen. Kaikki ajallaan siis.

PS.Pohjoisen-matkoissa on miinusta tosi pitkä ajomatka ennen kuin pääsee edes Ouluun (kiva paikka kyllä sekin). Plussia taas on oikein paljon.

PPS. Kasvattaisin kyllä todella mielelläni ruokakasveja palstalla, mutta on se niin pirun vaikeaa, kun suuri osa käydään syömässä jo kasvuvaiheessa. Sanoinko jo etten tykkää peuroista :D 



Kommentit

  1. Minunkin on ollut tarkoitus alkaa taas idättää, kunhan ostaisin sopivia papuja/ siemeniä. Se on mukavaa hommaa, kun vaan muistaisi huuhdella ne säännöllisesti. Lapsen ollessa pienempi lopetin homman tyystin, koska arvelin, että en jaksaisi ja muistaisi niitä hoitaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulle kävi samalla tavalla. Idätyshommat olivat vuosia sivussa. Nyt "keksin" sen taas. Tuo huuhtelun muistaminen on ehkä koko jutun haasteellisin osa - parit kerrat on minultakin unohtunut.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe