Niskaska siivoaa

Kuluneella viikolla kevätaurinko on havahduttanut Rouva Niskasen ja ehkä jonkun muunkin (?) hieman ikävällä tavalla - pöly on tullut esiin! Sitä leijailee ilmassa, laskeutuu huonekalujen päälle ja tulee ulkoa sisään nyt, kun ikkunaa voi jo pitää jatkuvasti auki.

Mikäli intoa riittää, Rva:lta onnistuu kotisiivous pienissä jaksoissa ihan muutamaa askaretta lukuun ottamatta.

Esimerkiksi korkealla olo ja samanaikainen käsien käyttö ei oikein onnistu huimauksen kanssa. Päivinä, jolloin niskaoireet ovat kovia, jää siivous kokonaan väliin (ja jää se välillä muutenkin).

Asunnosta poistumista vaativat askareet kuten pullonpalautus sekä lasin ja metallin vieminen keräykseen  kuuluvat niihin askareisiin, joita Niskaska toimittaa kun kykenee. Niihin kun liittyy kaupassa oloa, kaupungilla kävelyä ja jälkimmäisen kohdalla varsin pitkä kävelymatka. Nämä kaikki ovat erisuuruisia haasteita whiplash-vammaiselle!

Pääsiäiskoristeet ovat jo onneksi poissa. Rva tosin päätti delegoida tämänkin homman itseään reippaammille ja keskittyä sen sijaan dokumentointiin...





Kommentit

  1. Minua onnisti siinä mielessä, että anoppini kävi pesemässä ikkunat ja vaihtamassa verhot, niin ei tarvinnut kädet ojossa jakkaralla heilua. Jo pelkkä anopin parin tunnin uurastus sai minut hakeutumaan päiväunille. Sosiaalikrapula iski.

    VastaaPoista
  2. Ihana anoppi sinulla! On tässä ollut opeteltava ottamaan monissa tilanteissa toisten ihmisten apua vastaan. Minäkin tarvitsen nykyään lepohetkiä mitä kummallisempien tilanteiden jälkeen, kun tuo aistijärjestelmä kuormittuu niin helposti. Lepäämisen jälkeen tilanne näyttää aina valoisammalta =)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe

Lasten kaverit kylässä - ruokailu