Juhannus on meillä...

Hyvin nukutun yön jälkeen on helppo kirjoitella, kuinka kivaa on lähteä mökille juhannuksenviettoon. Mieli on energinen ja positiivinen. Toisin oli eilen. Silloin yö oli mennyt huonosti ja pikkuneiti kärsi koko päivän vatsavaivoista. Rva oli oikein helpottunut, kun yö koitti.

Eilen, ei kun toissapäivänä, yksi tädeistäni kävi vierailulla ja vauvaa katsomassa. Hän puhui niin innostavasti eräästä laitteesta, jonka päällä seistään ja liikutellaan sitten yläkroppaa siten, että rintaranka liikkuu. Sen verran Rva:kin ehtii nykyisellään, tosin ilman sitä laitetta ja pienissä erissä.

Muuten Rva yrittää olla ajattelematta jumittunutta tilannetta yläkropassa. Hierojalle pääsy koittaa onneksi alkuviikosta, sitä ennen täytyy vain yrittää vältellä huonoja asentoja. Millainen olisikaan rento yläkroppa - Rva ei osaa enää kuvitella.

Emme ole olleet aiemmin vauvan kanssa mökillä. Rva on tosin ollut siellä itse vauvana! Eihän olosuhteissa ole muuta "kummallista" kuin juoksevan veden puute. Ehkä siitä selvitään (niin entisaikoinakin, mutta Rva:n uusavuttomuus vauvan kanssa tuntuu alkavan siitä, mihin vesijohdot päättyvät).

Maaseudulta täytyy myös muistaa tuoda ruohoa ja risuja Nasulle ja Matildalle. Nasulla ei olekaan ollut risuja pitkään aikaan - hän tykkää syödä niitä kuin heinää. Se näyttää hieman pahalta, mutta ei ole aiheuttanut vatsavaivoja ainakaan vielä.

Nasu tuli muuten meille melkein tasan viisi vuotta sitten - hän on ollut aivan ihana marsuherra. On aivan ihmeellistä, että Nasu on selvinnyt kaikista vaikeuksistaan noin hyvin. Nyt eläimet eivät lähde mukaamme, heillä on täällä hyvä ja tuttu hoitaja.

Akvaariomme suhteen olen tehnyt sellaisen päätöksen (katsotaan, kuinka kauan pitää), että hidas "alasajo" alkaa nyt. Se tarkoittaa, että kaloja tai rapuja ei nyt tule lisää.

Näin intohimoinen harrastaja ei toki harrastuksesta luovu. Pohdin vain, että jos olemme jossakin vaiheessa muuttamassa, on parempi, mitä vähemmän pyydystettävää akvaariossa on. Tankki itsessään on sitäpaitsi niin vanha, että se menee siinä vaiheessa vaihtoon.

Ensi viikkoon kuuluu neuvola, lisää vauvavierailuja sekä erään älyttömän mukavan vertaistuki-ihmisen tapaaminen. Mutta...nyt pakkaamaan ja matkavalmisteluihin.



PS. Ensi viikkoon kuuluu vissiinkin erään sählingin selvittäminen työkkärin ja Kelan kanssa, mutta siitä lisää vasta silloin...

Kommentit

  1. Minulle oli aikoinaan suuri yllätys se, etteivät ihmiset tuolla rapakon toisella puolella edes käydä vettä vauvan pepun pesemiseen, vaan pyyhkivät kosteuspyyhkeillä!

    Akvaariostahan saa hienon vesikasvialtaan ilman kalojakin :)

    Oikein leppoisaa keskikesän juhlaa teillekin!

    VastaaPoista
  2. Joo, niihin ajattelimme suureksi osaksi turvautua mökillä...ja kyllähän se kiuas vettä pyllyn pesuun lämmittää :D Olit samoilla linjoilla akvaarion suhteen kuin minäkin ajatuksissani - vesikasvit + muutama kala ovat aivan yhtä hieno juttu!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe