34 kiloa akvaariohiekkaa

Rva kunnostautui eilen akvaarion kanssa ja pesi 34 kiloa hiekkaa...vanhasta akvaariosta ei voi siirtää hiekkoja uuteen, kun hiekan alla on pohjalannoiteseos, joka ei saisi olla suorassa "kosketuksessa" veden kanssa.

Arvattavissa varmaankin on, että pesuprojektia on vielä jäljellä 17 kiloa...

Ostimme tällä kertaa Bilteman hiekkapuhallushiekkaa, joka olikin hyvä ostos - se tarvitsi vain kaksi huuhtelukertaa. Pesu on siinä mielessä hidasta, että pestä voi vain hyvin pienen määrän kerrallaan (ainakaan rva ei ole keksinyt hyvää keinoa pestä isompia määriä).

Pesemisen jälkeen kädet tuntuivat siltä, kuin olisi käyttänyt erittäin voimakasta kuorinta-ainetta.

Uusi akvaariopaketti on sellainen, jossa tulevat mukana lämmitin, suodatin ja valaisin. Tämä helpottaa rva:n työtä, tekniikan valitsemiseen menisi taas aikaa, joka meidän perheessä tuntuu olevan tällä hetkellä kortilla.

...mistä voinee päätellä, että rva:n rentoutumis- ja rauhoittumisharjoitteet eivät ole edenneet.

Viime yö meni kuitenkin ihan hyvin - tosin ranteet tuppasivat särkemään illalla. Nukahdin kumminkin, ja pikkunaakka ilahdutti meitä nukkumalla koko yön putkeen (tähän asti on menty yhdellä syöttökerralla). Katsotaan, mitä seuraavana yönä tapahtuu.

Nyt naakka istuu turvakaukalossa ja yrittää tavoitella varpaita suuhunsa (sukka on ikävästi tiellä).

Rva:n selkä on niin kipeä, että siitä on melkein mennyt tunto. Jotenkin tuntuu, että meillä on yö ennen kuin olen ehtinyt tehdä paljon mitään. Olisi kiva tietää, teemmekö paljon vai vähän. Jotenkin tuntuu tosi riittämättömältä koko ajan.

Tämä on varmaankin sellainen ajatuskuvio, josta olisi hyvä opetella eroon.

Tänään on pitkästä aikaa sellainen päivä, kun perheemme pysyttelee lähinnä kotioloissa koko päivän. Rva poikkeaa tässä aamulla psykologillaan, mutta muuten yritämme ottaa vähän rauhallisemmin kuin viime aikoina.

Täällä kotona olisi paljon kotitöitä - pystyyköhän rva olla tekemättä niitä...

Eräs kotityö pitäisi kyllä toteuttaa...meidän tytön ateriat ovat varsin hedelmäsosepainotteisia. Rva suunnitteli kokkaavansa vähän isomman määrän porkkanasosetta, josta voisi sitten saada ruokaa moneksi kerraksi. Katsotaan, syökö tyttönen sitä. Aloitimme soseet porkkanalla, joka tuli ulos suusta samantien. Silloin tyttö ei tainnut tajuta sitä ruuaksi, joten voisi ihan hyvin mennäkin.

Pikkunaakka tilaisi aina luumusosetta, jos saisi itse päättää. Hänellä on siis lempiruoka.

Syöttäminenkin on niskakipujen kanssa hieman hankalaa, enkä oikein ole keksinyt siihen tekniikkaa, jossa käsi ja olkapää eivät väsyisi. Tyttö on syömisestä niin innoissaan, että huitoo käsillään. Rva työntää siis toisella kädellä lusikallisia hänen suuhunsa ja pitää toisella kädellään tytön käsiä paikallaan.

Kai se on pakko siirtyä aamutoimiin, kun noin kahdenkymmenen minuutin päästä pitäisi lähteä liikkeelle. Ulkona näyttää verhojenkin läpi hyvin harmaalta, ja rva:lla tulee tällaisesta säätä mieleen raskauspahoinvointi.

Se tulee mieleen myös mm. Vain elämää - sarjasta, karjalanpiirakoista sekä appelsiinimehusta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe

Lastenhuone - tavaranvähennys