maanantai 21. lokakuuta 2013

Koko perhe muuttaa

Niskaset puuhastelevat kaikki päivät lähinnä muuttoasioiden kanssa. Myös meidän kalat, ravut ja marsut muuttavat, tottakai! Akvaarion muutto on edennyt hyvin. Akvaario saapui viime viikolla uuteen paikkaan. Eilen pääsimme siihen pisteeseen, että pohjalannoite, hiekka ja vesi (sekä muutama kasvi) ovat paikallaan ja akvaario on toiminnassa.

Kalat ja ravut muuttavat uuteen osoitteeseensa todennäköisesti tiistaina. Täytyy toivoa, että kaikki selviävät muutosta ja kasvitkin lähtevät hyvin kasvamaan uudessa paikassa.

Tämä "tankkivanhus" siirtyy nyt sitten pois käytöstä. Se on kyllä palvellut meitä hyvin.Myös marsut muuttavat kanssamme - Nasu onkin asunut kanssamme suurimman osan siitä ajasta, kun olemme asuneet puolison kanssa yhdessä. Hän on ikäisekseen (5 ja puoli vuotta) oikein  hyvässä kunnossa ja mm. hyppäsi eilen kevyesti Matildan yli, kun Matilda asettui Nasun ja varsisellerin väliin.

Tässä on meidän Nasu luultavasti syksyllä 2008...ja rva ennen niskavammaa (ja päättömänä). Nasu näyttää edelleen aika samalta, mutta kuitenkin vähän vanhemmalta. Kuvan Matto on vintillä, kun Nasu käytti sitä pisualustana.


Hänenkin toivoisimme muuttavan kanssamme, mutta kohtalo päätti toisin...


Sen sijaan mukaamme lähtee pieni ja pirteä Matilda-marsu. Matilda on Nasulle oikein tärkeä ja luultavasti tunteesta on pikkuhiljaa kehittynyt molemminpuolinen. Matilda on marsu paikallaan, ja on ottanut sujuvasti paikan perheessämme.

Matildan selässä oleva patti on pysynyt samanlaisena kuin ennenkin, joten jatkamme tilanteen seuraamista ja olemme oikein tyytyväisiä, kun Matilda ei ole sairastunut.

Uudessa kodissa häkkiratkaisu tulee olemaan melko samanlainen kuin nykyisessäkin, tosin tarkoitus olisi, että marsut saisivat vähän isomman aitauksen häkkinsä ympärillä ja juoksentelisivat vähemmän muualla asunnossa. Se olisi helpompi, kun Pikkunaakka saavuttaa tuholaisvaiheen.

Marsuja tämä muutos ei luultavasti haittaa yhtään - he ovat jo sen verran vanhoja, että viihtyvät aika pienellä ja tutulla alueella. Mukavia virikkeitä heille ovat sylissä pitäminen ja vaihtelevat ruuat (varsiselleri ja kuivattu voikukka ovat tämän syksyn ruokatrendit).

Kiva, kun muutat kanssamme, Matilda!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nelosten tanssit ja epätavallinen viikko

Voisi jopa sanoa , ettei meidän perheessä ole juhlittu Suomen itsenäisyyttä koskaan näin monipuolisesti. Keskiviikolle, varsinaiselle itsenä...