Sunnuntaivieraita odotellessa

Viikonloppu alkaa jo lähentyä loppuaan. Niskasten viikonloput ovat alkaneet hyvin läheisesti muistuttaa jotakin sellaista, jollaista niistä ei alunperin pitänyt tulla. Tämä tarkoittaa ilmeisesti ihan tavallisia lapsiperheiden viikonloppuja. Mitä meillä on sitten tehty? No hoidettu asioita, laitettu ruokaa ja siivottu - viikolla ei oikein ehdi.

Lauantaina onnistuimme muun muassa tilaamaan rullaverhot (pimennys) sekä Naakan että meidän makuuhuoneeseen. Itse projektin toteutus on nyt siinä vaiheessa, että verhot ovat tilauksessa ja nyt vain odotellaan niiden saapumista, asentajaa ja laskua, joka ei ole ihan pieni...

Kuitenkin, verhot ovat meillä tärkeät valon ja liian lämmön takia. Tämä asunto on jo valmiiksi todella lämmin, lämmitystä tarvitaan oikeasti vain muutaman talvikuukauden ajan. Jo nyt täällä tarkenisi oikein hyvin t-paidassa ja shortseissa, ja lähes jokainen patteri on jo kiinni. Rva palelee kyllä talvikaudella jaloistaan, mutta muuten lämpö ja kuumuus tuntuvat ikäviltä, ainakin silloin kun yrittää nukkua.

Näistä projekteista, minulla olisi oikeasti ollut eilen treenipäivä, mutta eihän siitä mitään tullut, kun olin rullaverhojen ja ruuanlaiton jälkeen niin puhki, että jaksoin illalla Naakan nukkuessa lähinnä istua sohvalla ja lukea kirjaa puolella ajatuksella. Yläselkätreeni on sitten edessä tänään, muutamalla uudella liikkeellä. Toivottavasti rva ei tee niitä kovin väärin, olisi pitänyt kokeilla uusia liikkeitä heti samana päivänä fyssarin jälkeen.

Tänään odotamme kylään mieluisia vieraita eli Naakan isovanhempia. Tässä kävi kuulemma niin, että kun olimme lähettäneet heille kuvan Plaston kärryn varassa kävelevästä Naakasta (kyllä, tyttäremme alkoi tällä viikolla kävellä kärryjen kanssa), heille tuli kova tarve pistäytyä kylässä. Meillä ei todellakaan ole mitään sitä vastaan!

Nyt aamupäivällä rva siivosi akvaarion, pesi pyykkiä ja hoiti paperiasioita - viikot menevät Naakkaa hoitaessa. Tyttö on juuri siinä iässä, kun vahtia pitää koko ajan (ja usein myös keksiä viihdykettä), kaiken lisäksi hän haluaisi osallistua ihan kaikkeen. Siitä syystä monia juttuja pitäisi jaksaa tehdä Naakan nukkuessa, mutta rva tarvitsee aikaa myös omaan lepäämiseensä.

Akvaarion leväongelma alkaa muuten viimein helpottaa. Loppujen lopuksi siihen on auttanut suodattimen putken kääntäminen pintaa kohti (rva on aika blondi, tämän päätteleminen kesti viitisen kuukautta). Ravinteet ovat vielä olemassa, mutta ainakin kasvit saavat valoa, kun leväkerros pinnalla on miltei poistunut.

Se jättiläismäinen karahka, jonka rva kolmisen viikkoa sitten kävi Stockmannilta hakemassa, on viimein päättänyt upota paikalleen akvaarion pohjalle. Tässä on kuva ajalta, jolloin karahka kellui vielä pinnalla:


Arvaattekos, mistä "sumu" on peräisin? Tällaisen pilven meidän suodattimemme päästää, kun sen käynnistää akvaarion siivoamisen jälkeen. Sameus haihtuu muutamassa tunnissa, mutta alku näyttää aina tältä. Kaloille ja ravuille tästä ei ole haittaa, vaikka vähän hurjalta näyttääkin. Uusi akvaario alkaa asettua uomiinsa, vaikka sisustuksessa on edelleen toivomisen varaa.

Tänä viikonloppuna olisi ollut Helsingin akvaarioseuran keväthuutokauppa, jonne rva olisi halunnut mennä, mutta nyt ei ollut mahdollisuutta. No, täytyy sitten tähdätä syyshuutokauppaan, ainakin kasveja saisi varmaan huutokaupasta oikein edullisesti. Huutokauppaan olisi ollut mukava mennä jo tunnelman vuoksi - ensi kerralla sitten!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe