Väsymystä ja vihreä huone

Rva elää taas niskansa kanssa haasteellisinta viikkoa vähään aikaan. Fyssari on torstaina, sinne saakka pitäisi jaksaa sinnitellä. Eilen kun hoidin Naakkaa koko päivän, oli jo todella hankala nostella häntä ja poimia tavaroita lattialta ylös ja päinvastoin. Onneksi oli kerhoaamu, joten ainakin siellä rva sai vähäksi aikaa ajatukset muualle.

Illalla (ja yöllä) rva käyttikin sitten nelisen tuntia nukahtamiseen, kun se kipeä niska piti hereillä. Tempur ei käynyt laatuunkaan, kun se tuntui niskaa vasten kuin joltakin terävältä esineeltä. Toinen tyyny on ihan tavallinen tyyny, joka on ollut lähinnä "halaustyynynä", joten sekään ei ollut ihan priima.

Muutamien tuntien nukkumiseen (särkylääkettä ja maksimimäärä nukahtamislääkettä, huh) jälkeen Naakka päätti aivan liian aikaisin, että nyt on aamu. Nyt rva koittaa kiskoa kahvia, jotta pääsisi edes jollakin tavalla liikkeelle.

Illalla alkaa taas unilääkekuuri (olin jo onnistunut välillä vähentämään), josko rytmi sillä loksahtaisi parempaan suuntaan. Niskasta menee toivottavasti tunto iltaan mennessä!

Tänään meille tulee siivooja, rva lähtee käymään psykologilla ja siksi aikaa meille tulee lastenhoitaja. Onneksi Naakka on tykännyt hoitajasta ja päinvastoin. Me olemme saaneet hänet kaupungin varhaisesta tuesta rva:n jäljellä olevien käyntien ajaksi - tänään onkin viimeinen.

Illalla, jos rva kykenee, olisi uusi keikka keskustassa, menen tapaamaan yhtä erittäin kivaa ihmistä. Väsymyksen kanssa onnistuu kyllä, mutta jos niska meneee yhtään pahemmaksi, ei liikkuminen ratikalla ja muutenkaan oikein onnistu. Voi, kun tapaamista ei joutuisi siirtämään!

Muuten tänään ei taida olla ohjelmassa muuta kuin hellävaraista niskajumppaa. No, lapsen hoito on kyllä oma ohjelmanimeronsa, nyt kun tämä lapsonen on päättänyt jälleen muuttaa unirytmiään. Naakan huone on sillä tavalla keskeneräinen, että sinne pitäisi ainakin hankkia rullaverho (ja vähän nätimmät ikkunaverhot).

Tällainen Naakan huoneeseen saa sen sijaan jäädä:


Lamppu on varmaankin 80-luvulta, mutta hetken mietittyään rva totesi, että lamppuhan sopii hyvin vihreän keiju (tai ötökkä) -huoneen lampuksi! Naakka saa varmaan sen valmiin ötökkähuoneen, kun täyttää suurin piirtein 15...

Vaikka rva tuntee itsensä hidasliikkeiseksi ja jähmeäksi (osa lihaksista on ihan oikeastikin sellaisia), ovat Niskaset tehneet melko suuria suunnitelmia ja varauksia viime päivinä. Naakalle on haussa osapäiväinen päiväkotipaikka. Se onkin jännittävää, löytyykö sellainen "niskaetäisyydeltä".

Lisäksi Niskasilla on kerrankin lomasuunnitelmia. Toiveissa on yksi matka ilman Naakkaa (voi ei, tulee ikävä) ja yksi matka Naakan kanssa. Niskaset ovat viettäneet kotona ja kotielämässä niin pitkän ajan yhteen menoon, että tuntuu ihanalta, kun on matkojen kautta jotakin odotettavaa.

Nyt rva:n on siirryttävä päivän toimiin eli valmistelemaan tilannetta siivoojaa ja Naakan hoitajaa varten. Sitten täytyy lähteä keskustaan ratikalla ja yrittää olla ajattelematta, mitä niska tykkää reissusta numero 1. Mahdollisimman mukavaa tiistaipäivää itse kullekin!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe