Pallopartalevä

Viime viikonloppuna ilahduin, kun huomasin, että kalojen pakastetoukat ovat lopussa. Se nimittäin tietää käyntiä    akvaarioliikkeessä! Helsingin akvaariokeskus (www.akvaariokeskus.com) on paikka, jossa olen useimmiten asioinut.

Akvaariokaupassa olisi taas ollut vaikka mitä hauskaa. Vielä minä joskus perustan merivesiakvaarion sekä pienen rapuakvaarion... Noitamonnit olivat myös viehättäviä, mutta koska meillä on niin paljon pohjakaloja, niin jääköön se ostos toiseen kertaan.

Akvaariokauppa on eräs paikoista, joissa niskavamma todella harmittaa. Olisi ollut hauska tutustua tarjontaan rauhassa eikä vain vilkaista äkkiä, ettei vain tulisi ihan kamala olo. Huimaus kuitenkin katkaisi kalojen tsekkailun noin viidessä minuutissa.

Pakastetoukkia sain, erityisesti meidän mustatetrat ovat niintä oikein mielissään. Perjantai on meillä toukkapäivä - tokihan kalatkin saavat aloittaa viikonlopun vähän juhlallisemmissa merkeissä kuin tavallisesti.

Yksi kalakin tarttui mukaani, nimittäin pikkuinen touhunuoliainen. Touhuja meillä on ennestään kolme - tämä yksi tuli menehtyneen kalan tilalle. Tästä lajista pitääkin kertoa myöhemmin enemmän, on niin sopuisa ja touhukas laji ja kaiken lisäksi hyödyllinen!

Pikkutouhusta en saanut kuvaa, oli niin nopea. Sen sijaan toinen ostokseni, reissun heräteostos, on paljon rauhallisempi tapaus:


Kyseessä on kuvassa näkyvä pallopartalevä, joka muistuttaa levän peittämää kiveä, mutta on pelkkää levää. Se ei leviä mihinkään, vaan kasvaa hiljalleen. Meidän sukaravuthan innostuivat leväpallosta heti! Leväpallo tykkää myös näköjään kerätä hiekanmuruja itseensä, joten pitänee välillä huuhdella.



Toinen otokseni onkin kuva meidän leväsukarapunaaraasta (naaraita on yhteensä kolme). Naaraat ovat yleensä isompia kuin koiraat, ja mätimunat värjäävät niiden vatsan tummaksi. En ole mikään varsinainen valokuvaaja, joten tätä kuvaa varten piti ottaa toistakymmentä harjoituskuvaa...


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe

Lastenhuone - tavaranvähennys