Kuntoutus alkaa

Tässähän sitä odotellaan, huomenna alkavaa kuntoutusviikkoa! Ei oikeastaan mahdottomasti stressaa, enemmän odotan mielenkiinnolla, mitä tuleman pitää. Toivottavasti ei kuitenkaan mitään ihan kamalaa.

Jännittävä seikka tulevassa viikossa on, että tapaan ilmeisesti viimeinkin fysioterapeutin, jolla on ollut whiplash-potilaita aiemminkin! Kahdelle tähänastiselle fyssarille vamma on ollut vieras ja pakko sanoa, että luultavasti minua ei ole hoidettu ihan oikealla tavalla.

Lääkärinkin tapaan, luultavasti heti huomenna. Silloin suoritetaan jonkinlainen tulotarkastus - en kyllä osaa kuvitellakaan, mitä siellä sitten tehdään. Siihen suhtaudun varauksella, kun edellinen lääkäri, jonka kanssa keskustelin, oli työkykyarvion neurologi, joka lyttäsi minut täysin.

Hmm...mikä sitten arveluttaa...no, uusi paikka ja sen "pohjapiirroksen" hahmottaminen, mahdollinen ihmisvilinä ja hälinä ja erityisesti ruokailut, kun noutopöydät ovat huimauksen kanssa kauhian vaikeita eikä se pöydän ääressä syöminenkään tahdo kunnolla onnistua...

Mikähän vielä...no ehkä se liikuntapuoli. Niskan altistaminen liikunnalle pelottaa suoraan sanottuna aika paljon, mutta sellaistahan tämä muutenkin on. Niin, ja toivottavasti energiaa riittää julkisilla kulkemiseenkin, siihenkin täytyy panostaa tämän niskan kanssa ihan erikseen.

Erityisen hienoa olisi, jos kuntoutuksesta vielä olisi jotain hyötyäkin! Mikään tähän mennessä kokeiltu (no niin, eihän varsinainen kuntoutus ole vielä alkanutkaan) ei ole oikein tehonnut, joten jos tilanne edes jostain päästä helpottuisi, niin kivaa olisi.

Mainiota olisi, jos tapaisin kuntoutuksessa edes yhden muun kuntoutujan, jolla on sama vamma kuin minulla. Minun kuntoutuksenihan on yksilökuntoutusta, mutta kai sitä viikon aikana kerkeää ihmisiäkin nähdä.

Ja tietenkin olisi hauskaa, jos siellä neuvottaisiin,mitä minun nyt ihan konkreettisesti pitää fyysisen harjoittelun ja näiden byrokratia-asioiden kanssa tehdä. Nythän suurin piirtein jokainen neuvo on ollut ristiriidassa jonkun toisen neuvon kanssa ja "neuvonantajat" eivät normaalisti edes ole olleet perillä asiasta, josta neuvoja jakelevat.

Huomenna se nähdään...!


Kommentit

  1. No just tälle viikolle menit, jonka minä jouduin ilmoittamaan "ehdoton ei"-listalle :P Orton on kyllä melkoinen sokkelo, ruokalaan löytää helposti mutta hissi notkahtaa, varo sitä. Kerrohan sitten kuka fysiatri sattui kohdalle!

    VastaaPoista
  2. Hih, joo, tänään alkoi ja perjantaina loppuu. Ortonissa on kyllä niitä kerroksia ja siipiäkin ihan A:sta G:hen. Mutta mutta, kun kerran asun tässä lähellä, niin voin ihan hyvin tulla Ortoniin sua moikkaamaan, kun omalle jaksollesi saavut :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe