Messuviikonloppu

Viime päivät ovat kuluneet siten, että rva on viettänyt paljon aikaa Messukeskuksessa (lemmikkimessut, Elma, kädentaitomessut ym.) Tänään olisi vielä tarkoitus käväistä, kun on eräs sukulainenkin paikalla! Sitten Niskaset pakkaavat kimpsunsa ja kampsunsa ja lähtevät pariksi päiväksi pienelle visiitille Naakan isovanhempien luo.

Messuista sen verran, että rva uskalsi kerrankin ostaa kokoaikalipun. Kaikenlaiset tapahtumat ovat niskavamman takia olleet rva:lle enemmän tai vähemmän mahdottomia jo pitkään, mutta nyt olotilan hieman parannuttua oli aika "repäistä". Kyllä rva jaksaa käväistä paikalla vielä tänäänkin, mutta ei se olotila meluisassa, isossa tilassa ja ihmisvilinässä ole niin kovin helppo ollut.

Rasituksen huomasi jo eilen, kun niska ja kaula menivät niin tukkoon, että hengittäminen tuntui iltaa kohden työläältä. Välillä tuntuu, että mitä reippaammin teen harjoitukset ja käytän selkääni, sitä enemmän se naksahtaa jumiin. Toki tässä on ollut vähän ylimääräistä rasitusta, mutta kuitenkin...

Messuilla lemmikkipuoli oli siinä mielessä suppea, että sieltä puuttuivat tänä vuonna akvaariot! Se oli pienoinen pettymys, kun juuri akvaarioasioihin olisi ollut kiva hakea inspiraatiota messuilta. Onneksi Akvaariomaailma-lehtiä sentään myytiin paikan päällä messualennuksella. Niitä rva sitten silmäilikin koko eilisen illan!

Eilen eräs ystävämme oli myös messuilla. Se olikin mukavaa, sillä pystyimme vähän hajaantumaan välillä. Kun minä halusin katsella jotakin, puoliso työnsi Naakan vaunuja. Kun puoliso katseli hevosesitystä, minä, vaunut ja ystäväni kiertelimme muualla. Naakkakin heräsi jossain vaiheessa eikä suostunut syömään, kun ympärillä oli niin paljon jänniä juttuja.

Iloinen juttu oli myös, että kohtasin messuilla tutun eläinkauppiaan, jolta haimme Nasu-marsun viisi ja puoli vuotta sitten! Itse kauppa on jo muuttanut pk-seudulta pois, mutta omistajaperhe jatkaa alalla hieman toisenmuotoisen yrityksen parissa.

Marsupuolikin oli varsin suppea - en tiedä, onko marsuja enemmän ohjelmassa tänään. En kyllä ehdi (tai jaksa) ihan kamalasti kiertää, kun kroppa tuntuu jo nyt aamusta niin jäykältä. Toivottavasti lihakset vetreytyvät hieman päivän aikana...

Niskaset ovat muuten onnistuneet suhteellisen hyvin noudattamaan "uutta" ruokavaliotaan. Kasvisten määrä ravinnossamme on lisääntynyt, samoin noutoruuan osuus on vähentynyt. Messuilta löysin (luomuruokapuolelta) marjarouhetta, jossa on tyrniä, mustaherukkaa, mustikkaa ja puolukkaa. Koska marjasuositus (THL, muistaakseni) on niin korkea, piti hommata tällaista rouhetta, joka jo pienissä määrin vastaa varsin suurta määrää marjoja.

Eilen tosin kävimme hampurilaisilla ja nautimme vielä messuilta ostetut omenalörtsyt kahvin kanssa! Syöminen oli kyllä hauskaa, mutta olo näin tuhdin ravitsemushetken jälkeen olikin sitten loppupäivän ajan aika yököttävä. Ei ole mitään vaikeuksia palata "ruotuun" tänään.

Toisaalta, ei sitä ihan koko ajan pidä olla niin tiukka. Myös ortoreksia (pakko syödä koko ajan tosi terveellisesti) on sairaus, eivätkä Niskaset tarvitse perheeseensä enää uusia sairauksia - niskavamman kanssa eläminen riittää oikein hyvin.


Kommentit

  1. Tosi hieno juttu että tavoitteena on myös liian tarkkuuden välttäminen. Ravinnon tarkkailusta voi niin helposti tulla addiktio, vaikkei tarkoitus olisi laihduttaa, mutta se tahtoo monella osoittautua "helpoksi" keinoksi pitää kontrollia yllä, vaikka todellista kontrollointia taitaa olla kyky päästää välillä irti :) - Aliisa

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Joo, kun ei ne epäterveelliset jutut silloin tällöin sitä ruokavaliota kaada (siis kun ei nyt ole kyse mistään tiukasta erityisdieetistä). Ajattelinkin, että pääasia olisi nautinnon lisääminen esimerkiksi hyvien kasvis- ja marjaherkkujen muodossa!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe