Leposärky, valokuvaus ja pelit

Viime yönä Rva:ta piti hereillä leposärky, jota esiintyi tällä kertaa pahiten jaloissa. Eiliseltä rva ei muista mitään sellaista, mikä olisi edesauttanut säryn syntymistä. Ennakoivat pohje- ja muut venytykset eivät nyt auttaneet, särkylääkekään ei tuntunut vaikuttavan tarpeeksi.

No, eipä se syy aina itsessä ole, siinä onkin meille vammautuneille iso läksy opittavana.

Aamulla ylösnousu onnistui hampaat irvessä (ei niinkään säryn vaan väsymyksen takia). Onneksi vaihdoin muutaman lauseen erään kohtalotoverin kanssa - tiesin, että hän ymmärtää tilanteen todella hyvin.

Täytyy toivoa, että yöt alkaisivat taas sujua, leposärky on vaivannut jo monena yönä, enkä ole oikein saanut sitä talttumaan. Toivottavasti jokin auttaisi hyvin pian - näiden huonosti nukuttujen öiden jälkeen on varsin haasteellista pyörittää tätä arkea täällä.

Tämän päivän kiva uutinen on, että meidän tyttö kävi tänään ensimmäistä kertaa valokuvaajalla (vauvakerhossa kävi sellainen). Naakka nauroi ja poseerasi niin suurella innolla, että kuvista tulee varmasti upeita.

Sen pidempään emme vauvakerhossa tänään viettäneetkään aikaa, siellä oli näin aamupäivällä kerhotoimintaa vähän isommille. Siksipä suuntasimme Etolan (säilytyslaatikoita ja kylpyhuoneen matto) kautta kotiin. Etolassa rva meinasi muuten rämähtää portaita alas. Muovikoripino, josta rva sai kiinni, meinasi kaatua, mutta rva pysyi onnellisesti tasapainossa.

Tänään rva aikoo poikkeuksellisesti (tulevaisuudessa toivottavasti vähän useamminkin) lähteä elokuviin erään hyvän ystävänsä kanssa. Näytös alkaa parin tunnin päästä ja elokuva on Diana. Rva tykkää seurata juttuja kuningashuoneista, joten tässäpä juuri sopiva elokuva (katselemalla sitten selviää, millainen).

Vaikka särkeekin, tuntuu suorastaan villiltä ja vapaalta katsoa elokuvaa ihan omassa rauhassaan. Sellaiseen meillä ei kotona ole mahdollisuutta - meidän "elokuva" on ryömimään opetteleva nappula, joka rakastaa kaikkea, mihin ei saisi koskea. Eilen irrotin mm. eteisen lipaston messinkivetimet, koska Naakka oli jo itsenäisesti irrottanut ensimmäisen vetimen.

Elokuvan katselu voi aiheuttaa niskaoireita, mutta pääseehän sieltä pahimmassa tapauksessa kesken pois. Toisaalta, elokuvateattereiden tuolit ovat ergonomisimmasta päästä, kun verrataan siihen, millaisia tuoleja teattereissa ja ravintoloissa usein on. Rva on viettänyt erityisen epämukavia hetkiä tietyissä meidän kaupungin katsomoissa, joissa selkänojaa riittää vain puoleen selkään saakka. Kokemus on ollut varsin huojuva.

Meidän ravitsemustilanteemme on siinä mielessä parantunut, että olemme syöneet enemmän kasviksia kuin tavallisesti. Tänään kävimme tosin hampurilaisella, mutta minä söin ruishampurilaisen ja porkkananpaloja. On muuten hienoa, että lyhyitä kahvihetkiä tai esim. lounaita ei enää tarvitse niskan suhteen jännittää. Ennenhän nekään eivät oikein onnistuneet.

Täällä meidän keittiössämme ei tänään valmistu rva:n toimesta mitään, sillä en todellakaan rupea illalla laittamaan ruokaa (minun aikani kuluu leffakokemuksen sulatteluun, mikä on tänään ensisijaisen tärkeätä).

Huomenna saatan hyvinkin valmistaa kasviskeittoa, tai sitten en.

Sitten lisäsin blogilistaani peliblogin, joka on naisen kirjoittama. Blogia tuli aamulla ahmittua noin kymmenen postauksen verran. Rva tykkää itsekin pelailla, pelit tosin eivät ole viimeista huutoa...mutta ei se mitään, tässäkin blogissa esiteltiin mm. muinainen tv-peli Hugo, Vaaleanpunainen pantteri -matkalippu vaaraan sekä Donkey Kong Country. Rva on pelannut näitä kaikkia.

Ainoa peli, joka Rva:lla on Naakan syntymän jälkeen ollut työn alla, on Wiin Donkey Kong Returns. Olen suorittanut pelistä 78 prosenttia, ja nyt alkaa jo olla aika vaikeaa. Ei voi sanoa, saavutanko tässä pelissä sataa prosenttia - taidankin vain nauttia pelaamisesta ja kivoista retrografiikoista.

Oikeasti sitä aikaa ei pelaamiseen juuri ole, mutta tänäänkin rva kerkesi pelata noin viisitoista minuuttia ennen kuin Naakkaa piti lähteä viemään sinne valokuvaan. Pelaaminen ei huimaa, joten se on oikein hyvä harrastus. Mahdollisuus ainoastaan lyhyisiin pelituokioihin ehkäisee tehokkaasti pitkiä istumisia, joista taas on haittaa niskalle ja selälle.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe

Lastenhuone - tavaranvähennys