Lasten juhla-asusteita ja joulupukkiasia selvisi

Joulu on oikein monitahoinen juttu, vaikka tänäkin osa suunnittelusta on viety minulta pois - siis yhtäkuin vapautettu suunnittelusta! Olen joka vuosi miettinyt, miten yhden pirun päivän takia pitää tehdä niin paljon juttuja...ja sitten teen kuitenkin.

En oikeastaan tee mitään yliampuvaa - lahjat ja joulukortit kuitenkin hommaan & lähetän. Tänä viikonloppuna on luvassa paketointia ja korttien kirjoittaminen...jälkimmäinen on ok, edellinen on ihan syvältä.

Havahduin kuitenkin huomaamaan, että lapset tarvitsevat jonkinlaiset juhla-asut! Naakan asu oli äkkiä suunniteltu, mutta Touhilla ei käytännössä ole ollut pitkään aikaan mitään kovin juhlallista - koska päiväkodissa ei ole kuvattu lapsia since 2019...

Nappasin tänään Prismasta mukaani kauluspaidan ja mustan liivin. Siihen se sitten jäin, kun Touhin housukokoa ei löytynyt yksistäkään siisteistä housuista. Kun saan joskus housut hankittua (toivottavasti ennen jouluaattoa), on kokonaan uusi keissi saada Touhi pukemaan asu päälleen.

Naakallehan minulla tosiaan olikin jo juhla-asu, hikoilin sen hankinnan jo syyskuussa Naakan koulukuvausta varten. Naakka sai räkätaudin päivää ennen kuvausta, joten hän saa ottaa JP:n vastaan upouudessa asussa. 

Siitä puheen ollen, Naakalle selvisi Joulupukkiasia. Hän ei ainakaan vielä ottanut sitä kovin raskaasti, ja lupasi jopa, ettei kerro itseään pienemmille, miten asiat ovat. Olisinkin ihmetellyt, mikäli usko Joulupukkiin olisi säilynyt vielä ensi vuoteenkin.

Säädän todennäköisesti tänä viikonloppuna jälleen jouluasioissa, mutta täytyy sanoa, että tarvitsen myös lepoa. Saan olla osan viikonloppua itsekseni, mitä ei olekaan tapahtunut pariin kuukauteen. Tarvitsen välillä yksinoloa muun muassa kelatakseni asioita, siis usein ihan positiivisia.

Sain viimein kiinni jonkun kaupungin laskutuspalvelusta (aukioloaika 9-11 ei meinaa sopia työpäiviini). Monen henkilön kautta selvisi, että Naakan ip:n maksuhuojennusasia on kyllä työn alla, mutta ovat vasta syyskuun hakemuksissa. Minulle tipahtaa satasen lasku joka kuukausi ilmeisesti hamaan tulevaisuuteen asti, mutta sen saa kuulemma sentään takaisin, kun olen saanut todistettua tämän vuoden opiskelijuuteni ja sitä kautta matalat tuloni.

Lisäksi sain ilmoittauduttua kevään kursseille. Opiskelua olisi nyt jäljellä toinen puolivuotinen, mikä tässä vaiheessa vuotta väsyttää jo valmiiksi. Onneksi joulutaukoa tulee useampi viikko, ja sillä aikaa kerkeän jo varmaankin virkistyä hieman.

PS. En hanki koskaan lapsille ns. jouluvaatteita, printtejä tms. - juhlavaatteiden pitää sopia useampana vuodenaikana.

PPS. Olen valtavan kiitollinen viikonlopusta ja parin tunnin lisästä yöuniin.

PPPS. Tänään piti tuprutella oikein paljon lunta, mutta tulikin enimmäkseen vettä. 





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe

Lasten kaverit kylässä - ruokailu