torstai 23. joulukuuta 2021

Vaatepohdintaa ja nykyisiä haasteita

Lastenvaatteet - millaisia haasteita meillä on tällä hetkellä? Jos nyt ei mennä ihan katastrofitilanteeseen (jouduin leikkaamaan viikko sitten Touhin talvihaalarin saksilla auki - joo, roskiin meni...., koska vetskari juuttui ja niin pahasti, ettei se johtunut välissä olevasta kankaastakaan), haasteita löytyy joka tapauksessa.

Kyllä muuten ketutti haalarin kanssa, mutta hieman helpotti tieto, että puku ehti palvella molempia lapsia, ja oli jo Touhillekin aika nafti). Uusi puku on hankittu, ja Touhi saa sen käyttöönsä tällä viikolla. Usein Touhi perii Naakan vanhan, mutta "edellinen" on vielä käytössä. 

Touhin pukua nyt ei enää kukaan peri, mutta toisaalta toppaus oli siinä alkanut litistyä, eli se ei ehkä olisi ollut kovin lämmin, varsinkin kun kuluva talvi vaikuttaa pakkastalvelta. Touhi on ollut nyt toppatakissa ja -housuissaan, mutta varavaatetta ei ole ollut.

Haaste lastenvaatteissa ovat aikalailla housut...tarkemmin sanottuna niiden polvet. Molemmat jälkeläiset ovat mestareita kuluttamaan hosuunpolvet rikki. Pahimpia ovat Naakan leggarit. 

Ekologisinta olisi hankkia muutamat hyvät housut lasta kohden - sellaiset, joiden kangas kestää. Olen kuitenkin ajan myötä tullut siihen tulokseen, että housuja on parempi olla useammat niin, että kulutus kohdistuu tasaisemmin useampiin housuihin. 

Toisin sanoen, en ole löytänyt niin kestäviä lasten housuja, että voisi edetä vain muutamilla kappaleilla. Kirppiksiltä 122 + lastenhousuja on todella hankala löytää - arvatenkin ongelmia on muillakin kuin rva:n perheellä.

Otollinen lastenvaatteiden kilpavarusteluikä alkaa onneksi olla ohi. Merkkivaatekilpailu painottuu lapsiani nuorempiin lapsiin. Ehkä osaksi myös siksi, että lapsilla alkaa olla omiakin mielipiteitä vaatteidensa suhteen.

Rva:lle asia ei kuitenkaan ole ihan niin yksinkertainen. Merkkivaate sinänsä ei innosta, mutta rva haluaa tukea suomalaista vaateteollisuutta parhaansa mukaan. Siis sellaista, jossa vaatteet on tehty Suomessa. 

Suomessa tehtyjä vaatteita ja muitakin hankin mielelläni myös käytettynä. Tosin minulla ei ole ollut viime aikoina liiemmälti mahdollisuuksia vaatteiden metsästykseen, mutta olen saanut asiaan hieman apua. 

PS. Kuvassa on Touhin haalari, joka oli aiemmin myös Naakalla. Rva:n sakset tekivät haalarista lopun, mutta poika on onneksi hyvävointinen :D 

PPS. Hyvälaatuisiin käyttöhousuihin, siis meidän tapauksessa verkkareihin, kannattaa kyllä panostaa.

PPPS. Verkkarit ja joku paita - siinä Touhin lempiasu. Farkut ja huppari - Naakan vastaava ;) 2 kommenttia:

  1. Kuulostaapa tutulta. Meillä positiivisena haasteena vaateasioissa(kin) on koko perheen ostolakko. Yllättävän hienosti ollaan selvitty!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ostolakko on hyvä tapa pitää tavaramäärä kurissa, ja on itsessään ekologinen valinta. Mainiota! Kiitos kommentistasi :)

      Poista

Nelosten tanssit ja epätavallinen viikko

Voisi jopa sanoa , ettei meidän perheessä ole juhlittu Suomen itsenäisyyttä koskaan näin monipuolisesti. Keskiviikolle, varsinaiselle itsenä...