Sauvasirkkalan kuulumisia ja jouluhulinoista selvittty!

Sauvasirkkojen määrä uhkasi kuluvan syksyn aikana kutistua olemattomaksi. Marraskuussa kaksi munaa onneksi kuoriutui, ja meillä on nyt yhden ison sauvasirkan lisäksi kaksi pienempää, "Hauvasirkka" ja "Vauvasirkka". 

Kuoriutuminen näyttää sauvasirkoilla kriittiseltä elämänvaiheelta - toisinaan löytyy kuolleita sirkkavauvoja, jotka ovat osittain juuttuneet munaansa kiinni. Muutenkin, pieni sirkka saattaa kuoriutua, mutta kuolla pian. 

Nämä kaksi uutta sirkkaa ovat kuitenkin elinvoimaisia, ja luoneet nahkansa jo monta kertaa. Siksi luulen, että meillä tulee olemaan kolme sauvasirkkaa ainakin kevättalven ajan. Sirkat pitävät edelleen lempipuuhanaan puukeppien esittämistä, ja syövät näin talviaikaan palasen salaattia joka päivä. Sadetta imitoidaan sumutepullolla, 


Pirun joulukuusi - katselen parhaillaan akvaarion ohella Joulukuusta, joka suvaitsi aatonaattona kaatua kahdesti. Se on lähtökohtaisesti oikein hieno, mutta tänä vuonna sitä on ollut erityisen vaikeaa kiinnittää alustaansa. 

Muovikuusi voisi olla kaikin puolin helpompi, vaan ei yhtä tunnelmallinen. Tykkään kuusentuoksusta sisätiloissa. Tosin tänä vuonna en ole haistanut paljon mitään - hajuaistini alkaa palailla toivottavasti vuoden viimeisen flunssan jälkeen.

Yleisesti ottaen meillä on joulukoristeina lähinnä tonttuarmeija eteisen pöydällä. Jouluvalotkin jäivät tänä vuonna laittamatta ikkunoihin. Joulua edeltävät viikot olivat niin hemmetin kiireisiä - ehkä sitten joskus vanhana...

Muuten jouluhulinoista (joo, on vasta Tapaninpäivä) on selvitty lähes kunnialla. Nyt voi ottaa jo rennosti. Meillä on taas uusi leluvuori, niitä tuli vähän liikaa tänäkin vuonna, Olimme vanhempieni luona, ja siellä kävi pukki.

Seuraavina päivinä on toivottavasti luvassa liikkumista ja ystävien tapaamista. Ainakin muutamia tapaamisia on luvassa, ja siitä olen iloinen jo etukäteen :) 

Meillä on täällä kotona vielä paljon asioita kokeilematta. Kukkaronnyörini hellittivät sen verran, että yhdestä lahjapaketista ilmestyi Nintendo Switch. Se kiinnostaa lasten lisäksi myös minua, virittelemme sen tänään käyntiin. 

PS. Sauvasirkkala on pysynyt edellisten vuosien tapaan oikein helppohoitoisena.

PPS. Jos flunssat nyt pysyisivät jonkin aikaa poissa, pääsisin nauttimaan liikkumisesta täysillä pitkästä aikaa.

PPPS. Myös lautapelivalikoimamme täydentyi Blokuksella ja Vampyyrijuhlat-lautapelillä. Molempia pääsimme jo kokeilemaan, ja mukavia olivat!



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe