Blogini aloitus

Aloitin tämän blogin jakaakseni ajatuksiani elämästäni lähes kolmevuotiaan whiplash-vamman (niskan retkahdusvamma) kanssa. En oikeastaan vielä tiedä, mihin suuntaan blogiani vien. Kai minä vammastani kirjoitan ja kenties vähän muustakin...

Periaatteeni on kuitenkin, että kokemukseni ovat omiani, enkä kerro niitä yleisinä totuuksina. Jokaisen whiplash-potilaan oireisto on  erilainen - kahta samanlaista tapausta ei siis ole olemassa. Sama pätee hoitoihin, kuntoutuksiin ja siihen, mitkä asiat päivittäisesä elämässä onnistuvat ja mitkä taas eivät.

Vamma on oikeaksi vammaksi tunnustettu, mutta vielä niin huonosti tunnettu, että moni elää retkahtaneen niskan kanssa vuosikausia ennen kuin selitys moninaisille oireille löytyy. Itse sain diagnoosini viime keväänä, kun olin sairastanut yli kaksi vuotta. En välttämättä kokonaan parane, mutta kekseliäänä ihmisenä yritän ajan kanssa löytää keinot täysipainoiselle elämälle. Toimikoon tämä blogi yhtäläisenä kanavana niin ilon kuin surunikin ilmauksille!

Puut, joilla on vahvat juuret, eivät kaadu, vaikka tuuli niitä huojuttaa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe

Lastenhuone - tavaranvähennys