Rouva Niskasen oireisto - silmät ja korvat

Kerron oireistostani omin sanoin. Hankaluudet ovat aika moninaisia (ja kirjoittajan istumis- ja katseenkohdistamiskyky on vajavainen), joten selvitys tulee monessa osassa. Kunhan kerkeän ja opin käyttämään blogitoimintoja paremmin, kerron whiplash-vammasta vähän lääketieteellisemmällä tasolla ja ehkä jonkinlaisessa infolaatikossa tämän varsinaisen blogitekstin sijaan.

Minulla niska retkahti todennäköisesti toisen niskanikaman kohdalta, niskan oikealta puolelta. Äkillinen nykäys vaikutti rangan lisäksi myös lihaksiin ja hermostoon. Kun keho paranteli itseään, muodostui arpikudosta, joka häiritsee hermoston toimintaa.

Vammani on enemmän oikeanpuoleinen. Oikea silmä sumenee lähes päivittäin ja siristelen sitä nähdäkseni paremmin. Silmän takana tuntuu särkyä, samoin silmän ympärillä. Kirkkaiden värien katsominen on usein hankalaa. Jostakin syystä punainen (esim. seinissä) on väreistä kaikkein pahin. Seurauksena "kirkkaissa tiloissa" olemiselle ovat huimaus ja pahoinvointi. Näköongelma vaikeuttaa päivittäisiä askareita, kuten esimerkiksi kaupassa käyntiä. Palaan näihin käytännön ongelmiin myöhemmin.

Oikea korvani suhisee, soi sekä napsahtelee lukkoon ja aukeaa itsestään. Äkilliset, kovat (eivätkä edes niin kovat) äänet aiheuttavat myös huimausta ja pahoinvointia. Korvieni toiminnasta oltiin erittäin kiinnostuneita, kun oireitani -09 tutkittiin. Tasapainoelimeni todettiin kuitenkin ihan toimiviksi. Myös korvaongelmieni vaikutuksiin käytännön elämässä palaan myöhemmin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe