Rouva Niskasen oireisto - oikea käsi

Vammautunut alue yltää myös oikeaan käteeni. Olkapää on ollut onnettomuudesta saakka kipeä. Koko kättä särkee lähes päivittäin, ja siinä on tunnon alenemia. Oikealla kädellä on hankalaa kantaa mitään vähänkään painavaa. Kahvikupit yms. pikkuesineet pysyvät kuitenkin kädessä (tosin tärisevässä sellaisessa).

Säryn lisäksi kädessä on ajoittain kihelmöiviä hermotuntemuksia, jotka eivät varsinaisesti ole kipua. Näitä samoja tuntemuksia on tuolloin myös hartian alueella, niskan oikealla puolella ja takaraivolla. Oikeastaan tämä tunne antaa erittäin selkeän kuvan alueesta, johon retkahdus on minulle aiheuttanut suurimmat ongelmat.

Käsivamman huomaa helpoiten jumpatessa, sillä oikea käsi väsyy puolta aikaisemmin kuin vasen. Tämä näkyi myös fysiatrilla tehdyssä rasitustestissä. Kun käsi väsyy, se menee voimattomaksi sekä alkaa kihelmöidä ja särkeä.

Runeberg oli alkanut halpana ja huomaamattomana; mutta kun hänen päänsä on harmaantunut ja hänen hervoton kätensä ei enää voinut kirjoittaa....(Topeliuksen Maamme-kirja)

(Tämä kohta Maamme-kirjasta naurattaa rouva Niskasta nykyään - ihan tuon "hervottoman käden" vuoksi!)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe

Lasten kaverit kylässä - ruokailu