Onnettomuus

Onnettomuuteni aiheuttaja lyhyesti: pyörtyminen. En ollut pyörtynyt koskaan ennen (enkä muuten jälkeenkään). Istuin pöydän ääressä ja minulle tuli hieman huono olo. Menin toiseen huoneeseen ja ajattelin käydä sängylle makaamaan. Filmi katkesi siinä vaiheessa, kun olin juuri asettumassa makuulle. Painovoima veti tietysti toiseen suuntaan, ja vamma tuli kaatumisen (tai vajoamisen) yhteydessä. Puoliso kerkesi ottamaan kiinni, jotta en olisi lyönyt päätäni lattiaan. Pian heräsin lattialta huonovointisena, ja ylös noustessa olo oli tosi hutera.

Ambulanssikin kutsuttiin paikalle. Hoitajat olivat kuitenkin sitä mieltä, että mistään erityisestä ei ole kyse. Pahoinvointi kuitenkin jatkui, ja lähdimme vielä ensiapupolille. Sanoin siellä, että niskani on todella kipeä ja jäykkä. Pohdin ääneen, olisiko niskani venähtänyt kaatumisen yhteydessä. Minulle vakuutettiin, että näin ei varmastikaan ole (???). Harmi, sillä jos tämä olisi otettu huomioon, vammani jäljille oltaisiin voitu päästä aiemminkin kuin kaksi vuotta onnettomuuden jälkeen.

Monta kertaa on tullut mietittyä, olisiko onnettomuuden voinut jollakin tavalla estää. Ehkä en reagoinut huonoon oloon tarpeeksi nopeasti. Ehkä olinkin tehnyt jotakin, joka edesauttoi pyörtymistä. Olen myös toivonut, että taju olisi mennyt edes sekunnin myöhemmin, niin olisin kerennyt sängyn päälle turvallisesti. Onnettomuudet ovat kuitenkin onnettomuuksia, ja jokainenhan ne jollakin tavoin välttäisi, mikäli juuri sillä hetkellä osaisi.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe

Lastenhuone - tavaranvähennys