Suomalaisuuksia ja turistikierros

Viikkomme vierailijoiden kanssa on lähtenyt oikein hyvin käyntiin. Mahdumme kuin mahdummekin tänne kaksioomme, ja olemme jo ehtineet mm. kävelykierrokselle ympäri Helsinkiä. Karjalanpiirakat (Rainbow-pakasteet) ovat maistuneet ja kraavilohi on jo melkein loppu.

Olin oikein iloinen, kun myös minä kykenin ottamaan osaa Helsinki-kierrokselle. Nykyisin tällaiset kierrokset ovat silkkaa turismia minullekin - niin vähän kun kävellen liikun nykyään huvikseen paikasta toiseen.

Nyt puoliso lähti vieraiden kanssa retkelle Suomenlinnaan ja minä jäin kotiin. Suunitelmissa on siivoamista ja ruuanlaittoa. Vaikka nämä ovatkin tärkeitä toimia, olisin toki lähtenyt retkelle, mikäli olotilani olisi sallinut. Eilinen kävely melkein tappoi niskan, joten tänään on pakko ottaa rauhallisesti.

Ystäväni kanssa juttu luistaa aivan samalla tavalla kuin kaksi vuotta sitten (huonolla englannilla mutta hyvällä kommunikoinnilla). Vieraita kieliä pitäisi ehdottomasti käyttää useammin, muutenkin kuin kirjallisesti.

Muuten...viime viikolla meillä oli puolison kanssa hauskoja hetkiä, kun yritimme löytää tarpeeksi pitkiä vieraspatjoja vieraillemme. Me kun olemme lähes hobitteja ja vieraamme taas hieman tavallista pidempiä. Kahden metrin vieraspatja löytyi Jyskistä.

Huomenna viemme vieraamme maaseudun rauhaan (mikä on varsin suhteellista) pariksi päiväksi. Metsä, järvi, sauna ja grillaaminen riittänevät nähtävyyksiksi.



Kommentit

  1. Moikkamoi! Löytyykö sun yhteystietoja täältä jostain? Kyselisin sua haastateltavaksi yhteen lehtijuttuun, jos sopii? - Laura

    VastaaPoista
  2. Moikka! Voit lähettää minulle sähköpostia osoitteeseen rouvaniskanen@gmail.com ja kertoa hieman, millaisesta jutusta on kysymys =)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe